Keď je vzťah v nedohľadne

Si už dlho sám/sama a až bolestne cítiš túžbu byť s niekým, kto ťa ochráni (v prípade mužov: koho by si mohol chrániť), pri kom budeš cítiť, že si milovaný. A ten pravý/á nikde. Máš z toho čoraz viac depku, si nepokojný, rozmýšľaš, či je problém v tebe... Veď predsa na sebe makáš a chceš byť tou najlepšou verziou samého seba. Tu ťa chcem STOPnúť!
Prečítajte si nový článok od Mirky Valčákovej. :)

Keď je vzťah v nedohľadne
Foto: © pexels.com

Si už dlho sám/sama a až bolestne cítiš túžbu byť s niekým, kto ťa ochráni (v prípade mužov: koho by si mohol chrániť), pri kom budeš cítiť, že si milovaný. A ten pravý/á nikde. Máš z toho čoraz viac depku, si nepokojný, rozmýšľaš či je problém v tebe... Veď predsa na sebe makáš a chceš byť tou najlepšou verziou samého seba. Tu ťa chcem STOPnúť! Teda nie v tom, aby si na sebe prestal makať. To určite nie. Urobil si všetko správne – modlíš sa, pracuješ na sebe a dôveruješ Bohu. Má to však celé jeden háčik.

Polož si teraz otázku: „Čo je mojím životným cieľom?“ Nájsť si partnera? Tvoj život predstavuje cestu, po ktorej kráčaš s Bohom. Tvojím konečným cieľom má byť domov v nebi spolu s Ním. Nie nájsť budúceho manžela/manželku. Nemôžeš byť sústredený len na toto. Občas sa nám totiž stane, že sme na niečo tak sústredení, až zabúdame na všetko ostatné. Nežijeme svoj život naplno a úplne. Lebo premýšľame nad tým, čo nám chýba. Ale pýtam sa ťa: Ak by si našiel/našla svojho partnera, budeš šťastný/á? Bohužiaľ, veľakrát si z našich partnerov robíme modlu, stávajú sa pre nás celým naším svetom. Ty práve robíš to isté, len tvoj partner ešte nemá konkrétnu tvár. Boh vie veľmi dobre, čo robí. Vie, že nikto nenaplní túžby tvojho srdca tak, ako On. A kým to nepochopíš, stojíš na mŕtvom bode. Boh ťa len chráni.

Ja sama som single a úplne chápem, čo prežívaš. Už ťa to jednoducho nebaví. Prežil si dosť zranení. Po jednej spovedi som však pochopila jednu vec - zásadnú. Bolo by to naozaj také katastrofálne, ak by som ostala sama s Bohom? Veď dokonale šťastní môžeme byť len v Jeho prítomnosti. On má byť ten stred tvojho života, bez ohľadu na to, či si zadaný, či slobodný. Boh od teba nechce, aby si čakal na svoju drahú polovičku a celý život len niekoho naháňal. Chce, aby si žil slobodný život. Hľadajte teda najprv Božie kráľovstvo a jeho spravodlivosť a toto všetko dostanete navyše (Mt 6, 33).

Nenechaj sa pohltiť strachom. Nenaháňaj ho/ju, pretože, povedzme si úprimne, len svoju potenciálnu lásku odplašíš. To, že máš v srdci túžby – tie tam dal Boh. A nedal ich tam len tak, pre nič za nič, aby si sa mordoval a trápil. Teraz to ešte nechápeš. Ani ja nechápem, prečo mi to toľkokrát nevyšlo. Niektoré veci som už pochopila, iné viem, že ešte len pochopím. Stále chcem nájsť toho pravého, založiť si rodinu. Byť milovanou, chránenou, mať v niekom oporu, ktorú toľkokrát potrebujem. Svoje srdce som však dala Bohu, pretože len On ho potom môže dať tomu „môjmu“. Náš Otec chce byť v živote každého na prvom mieste... nie druhé, nie tretie. Ale PRVÉ. Dôveruješ mu, ak On určí ten správny čas?

Dovolíš mu byť tvojou životnou láskou?

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!