Svedectvo: Nikdy nie je neskoro začať žiť čisto

...

Zamyslite sa, aké máte vzťahy, aké chcete mať manželstvo. Píšem to najmä preto, aby ste sa poučili z mojej skúsenosti. A chcela by som vám poradiť, pretože možno keby som predtým čítala takýto článok, zmenila by som veľa vecí. A verte mi, keby som požiadala aj iné ženy, ktoré prišli o panenstvo pred manželstvom, pravdepodobne by vám nepovedala, že je spokojná. Pretože urobiť chybu je to najjednoduchšie, čo môžete spraviť.

Svedectvo: Nikdy nie je neskoro začať žiť čisto
Foto: © freepik.com

Všetko to začalo v jeden krásny májový večer, keď sme sa vybrali s kamarátkami na zábavu. Tam som spoznala jedného úžasného chlapca - neskôr môjho priateľa. Všetko bolo také krásne, ako vo sne a ešte krajšie... Viete, tie prvé začiatky vo vzťahu, keď vám úplne stačí, že sa na vás usmeje a ste z neho hotové. Neskôr prišli prvé bozky, chodenie von každý druhý deň a podobne.

Moja viera v tom období nebola biedna, no nebola ani zakorenená v Bohu, a to bola veľká škoda (som kresťanka). Teraz, keď som si všetko pretrpela, zmenila by som tak veľa… ale to by som sa nedostala až sem, čo?! Ale pekne poporiadku...

Ako sme chodievali von a užívali si krásne spoločné chvíle, pravdaže prišli prvé pokušenia... Viera môjho priateľa bola veľmi vlažná (tiež bol kresťan), a čo sa týka sexuality, mal už dievčatá predo mnou... No pre mňa to všetko bolo nové, keďže som bola panna. Mala som 19 rokov a všetky moje kamarátky mali už po tom... Viete dievčatá - NIKDY, NIKDY, NIKDY, sa nenechajte ovplyvniť niekým iným. Proste vaše panenstvo je to najúžasnejšie, čo máte, je to ZNAK vašej čistoty, vernosti a lásky, znak, že počkáte na svojho budúceho manžela, ktorý BUDE STÁŤ ZA TO!!

Keď som prvýkrát padla (v čistote), myslela som na mnohé veci, na to, aké to bude úžasné, romantické a podobne ako sníva každé jedno ženské srdce. Ale diabol je dosť dobrý zlodej a klamár! Bolo to hrozné - hrozné v tom, že to určite nebolo ako v tých "dokonalých" filmoch alebo v "úžasných" časopisoch, ako to všade propagujú tieto svetské média, či aké to bolo vo vašej dokonalej fantázii.
 

Stratili sme spoločnú dôveru, neverili sme si na 100% a tiež sme sa začali dosť hádať.


Ako sme padali znovu a znovu, nikdy som si to nevedela tak užiť, nikdy to nebolo také milovanie, aké to bude, keď raz určite budem mať svojho manžela. Svojho priateľa som milovala veľmi, ale viem, že ten večer, čo som mu podľahla, som tak veľmi stratila a nešlo len o moje panenstvo, stratila som v prvom rade jeho srdce, ktoré som chcela milovať hádam navždy. Nepovedal mi to, ani sa nesprával zrazu nejak chladne, ale ja som to cítila vo svojom srdci. Stratili sme spoločnú dôveru, neverili sme si na 100%, a tiež sme sa začali dosť hádať.

Naša láska bola veľká, ale chýbala tam veľká podstata, chýbal tam BOH. Milovala som ho a chcela som ho urobiť šťastným najviac, ako som vedela, ale zakaždým mu vliezť do postele nebolo riešenie. Veľmi dobre som si to uvedomovala počas celého vzťahu, aj som to chcela zmeniť, ale keď už raz podľahnete, odoláva sa veľmi ťažko - to bola jedna vec, a druhá, že si môj priateľ myslel, že je azda zlý v posteli, že robí niekde chybu alebo niečo podobné, keď som mu navrhovala nespať spolu... A ja som pritom chcela celý ten čas len nájsť tú správnu cestu na tých krivých chodníčkoch. O tom to je, že my ženy ideme veľmi do hĺbky, veľmi prežívame celý vzťah, celú lásku. Chlapi to berú úplne inak. A tam sa, žiaľ, rozchádzali naše názory.
 

O tom to je, že my ženy ideme veľmi do hĺbky, veľmi prežívame celý vzťah, celú lásku. Chlapi to berú úplne inak.


Ak niekedy začnete vzťah stavať na piesku, rozsype sa vám okamžite, ako prídu obrovské dažde. Ak chcete stavať krásny, pevný vzťah a neskôr aj manželstvo, skúste to na SKALE, pevnej, veľkej skale - NA BOHU.

Viete, prečo sú dnes tak často rozvody? Tak často nevery? NEPOCHYBUJEM o tom, že dôvod je zakorenený v dnešných vzťahoch. Všetci skúšajú všetko ešte pred manželstvom a ani si neviete predstaviť, ako veľmi pri tom tí mladí ľudia strácajú. Mladé páry začínajú spolu žiť, spolu spávať a vyskúšajú si všetko a vstup do manželstva im príde už len ako "bonus", ako niečo, čo ich len spečatí, ale nič nedá...
 

Keď už raz podľahnete, odoláva sa veľmi ťažko​.


Ako povedal jeden kňaz: "Sexualita pred manželstvom sú ako nedozreté jablká v lete, keď sú ešte malé a zelené - príde vám z nich akurát zle, ale sexualita v manželstve sú krásne červenučké jablká v jeseni - získate živiny”

Čo som tým chcela povedať? Dievčatá, ženy, zamyslite sa nad svojím vzťahom, zamyslite sa nad vzťahmi, aké ich chcete mať - ak nemáte.

Myslíte si, že podľahnúť chlapcovi je naozaj viťazstvo? Myslíte si, že si naozaj užijete, keď mu teraz podľahnete? Ani náhodou! Stratíte niečo, čo sa v tom vzťahu už nedá vrátiť do stavu "ako predtým".

Ako to nakoniec s nami dopadlo? Začala som mu viac rozprávať o Bohu, ale on videl iné priority, vôbec sme sa v tomto nezhodli, a tak sme to ukončili - zásluha bola moja. On sa ešte snažil, ale téma Boh a názory na ňu boli u nás veľmi rozdielne. Ja som preplakala strašne veľa dní, mesiacov. Neviete si ani predstaviť, ako veľmi som trpela. Ako veľmi som ho milovala. Ale ostať s ním by nebolo riešenie. Niekedy je lepšie odísť z tej kratšej cesty, ako keby sme sa mali o pár rokov rozvádzať.

Je to približne pol roka, čo sme sa rozišli. On má teraz už nové dievča a ja som stále sama. Mám ho stále rada a modlím sa za jeho srdce každý jeden deň. Nebyť toho všetkého, nepadla by som až tak na dno a nikdy by som nestretla môjho Boha tak, ako ho poznám dnes. Áno, DNES som už šťastný človek plný lásky, radosti. Mohla som tomu všetkému predísť, čo by bolo ešte úžasnejšie a požehnanejšie. Verím, že by to bol iný príbeh... 
 

Odpustenie sebe samej je niekedy ešte ťažšie, verte mi, ako keď vám odpúšťa Boh.


NAJDÔLEŽITEJŠIE na tom všetkom bolo odpustenie. Odpustenie u môjho nebeského Otca, ktorý si našiel opäť cestu ku mne (myslím si, že aj vďaka modlitbám mojej rodiny), ale čo bolo ešte ťažšie, odpustenie sebe samej. A to je niekedy ešte ťažšie, verte mi, ako keď vám odpúšťa Boh. Pretože u Boha neexistuje hriech, ktorý vám neodpustí! Človek prestane prosiť o odpustenie, keď si uvedomí, aký je zlý, koľko hriechov má... Náš Boh je milosrdný a milostivý! A počas najhorších dní, keď som bola tak na dne, si ma našiel a vyzdvihol ma zo všetkej špiny!

Dnes sa modlím za môjho budúceho manžela. Verím, že budeme obaja vďaka Duchu Svätému spoločne rásť v našom vzťahu a prekonávať prekážky spoločne, pretože jemu nie je nič nemožné! A už teraz viem, že nabudúce, keď si budem vyberať partnera, bude to hlavne muž plný lásky k Bohu.

Dievčatá, na záver by som vám chcela poradiť, pretože možno keby som predtým čítala takýto článok, zmenila by som veľa vecí. A verte mi, keby som požiadala aj iné ženy, ktoré prišli o panenstvo pred manželstvom, pravdepodobne by vám nepovedala, že je spokojná. Pretože urobiť chybu je to najjednoduchšie, čo môžete spraviť. Diabol vie, čo robí veľmi dobre!

Dievčatá a ženy, ktoré ste padli tak, ako ja, aj vás chcem vyzvať. Urobte zmenu vo svojom vzťahu, vo svojom živote. Nikdy nie je neskoro. Majte Boha na prvom mieste a naučte muža milovať celým svojím srdcom, nie túžbou. Vy určujete, či sa vás dotkne, či sa mu oddáte. Muž sa bude pokúšať, ale nedovolí si viac, než mu dovolíte. Preto sa modlite a dobre vyberajte svojho budúceho manžela. Ste Božie deti, ktoré majú právo na najlepších manželov! Výber je len na vás :)

Buďte požehnaní, vy aj vaši budúci manželskí partneri.

Mária (20)

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!