Svedectvo: Žila som v nečistom vzťahu

Do redakcie nám prišlo svedectvo od našej čitateľky Andrey, v ktorom sa chce s vami podeliť o svoju skúsenosť s hľadaním Boha v období vzťahu s ateistom.

Svedectvo: Žila som v nečistom vzťahu
Foto: © pexels.com

Vyrastala som vo veriacej rodine, ale mám pocit, že viera sa u nás nebrala príliš vážne. Len tak okrajovo. Chodili sme a stále chodíme do kostola každú nedeľu, na každý sviatok a rodičia nás viedli k tomu, aby sme sa modlili. 

Tento môj príbeh o spoznaní Boha je celkom dlhý a to som kopu vecí vypustila. Božie cesty sú nevyspytateľné a prinášajú so sebou veľa príbehov. Lebo prejsť z levelu „verím v Boha, ale tým to končí“ na level „milujem Boha a nevzdám sa toho“ nie je záležitosť jedného večera. 

K napísaniu môjho svedectva o tom, ako nás Boh miluje, ma motivovalo veľa článkov o čistote, ktoré na webovej stránke zverejňujete.

Teraz si už búcham hlavu o stenu, ale už som svoju čistotu dala niekomu, kto si ju nezaslúžil. Vtedy som bola šťastná, spokojná. Veď predsa to bolo „moderné“, keď dievča mohlo povedať, že už „to má za sebou“ (vtedy som mala 18). Teraz, keď som už trošku staršia, pozerám sa na veci z iného pohľadu. Začala som milovať Boha a vtedy sa v mojom živote toho veľa zmenilo.

Chcem Vám však povedať, ako som sa k tejto láske dostala. Kým som chodila na gymnázium, nemala som veľa veriacich kamarátov. Možno aj preto som v Bohu nevidela taký zmysel, aký vidím teraz. Nemala som okolo seba priateľov, ktorí by ma v tom inšpirovali. Ako som však išla na vysokú školu, začala som bývať na intráku. Sám Boh mi do cesty poslal skvelú spolubývajúcu, vďaka ktorej som začala naozaj veriť v Boha. Každý deň som ju videla modliť sa. Viem, aj ja som sa modlila, ale ona sa modlila inak, modlila sa srdcom. U mňa v tej dobe boli modlitby plytké, len akoby naučené odriekanie textov.

V tej dobe som mala priateľa a viedli sme nečistý vzťah. Bolo to obdobie, kedy som bola sama zmätená zo všetkého, odchod z domu, noví ľudia, nové prostredie. S mojím, už teraz bývalým, priateľom to v tom období bolo dosť ťažké. Naše cesty sa začali rozchádzať. On nikdy nebol veriaci a vo mne sa viera v tom období začala prehlbovať. (Chcem odkázať dievčatám - možno to znie drzo, ale ak je Boh vo vašom živote na prvom mieste, nechoďte do vzťahu s neveriacim chlapcom. On to nikdy nepochopí. Možno na chvíľu, kým sú tie „pekné začiatky“ a potom to pominie. Už dvakrát som spravila rovnakú chybu a už to nikdy nespravím).

Začala som viac chodiť do kostola a viac sa modliť srdcom. Odovzdala som svoje srdce Ockovi. Vtedy sa začali diať zázraky. Možno ešte neviem, čo chcem, ale určite viem, čo nechcem, On mi to ukázal.

V tej dobe ma prestal lákať fyzický kontakt s mojím priateľom. Za to veľmi vďačím aj mojej vtedajšej spolubývajúcej, ktorá ma na takúto cestu naviedla. Niekoľkokrát sme viedli dlhé rozhovory o vzťahoch a počas týchto rozhovorov mi povedala jednu krásnu vetu: „Neviem si predstaviť, že by som mala sex pred svadbou a ešte k tomu s niekým iným ako by bol môj manžel. Veď to je to jediné, čo môžem dať iba jednému“. 

V tomto mala obrovskú pravdu. Veď to je naozaj niečo, čo raz môžeš dať len jednému mužovi!

P.S.: Ľúbené dievčatá, nikdy neurobte takú istú chybu ako ja! Veď Boh vás miluje, stvoril vás ako nádherné stvorenia, ktoré sú hodné pravej lásky. Nesnažte sa svojho priateľa získať svojím telom, ale svojím srdcom a rozumom. Veď to je to najkrajšie čo máme. smiley

Mám odkaz aj pre tie, ktoré v živote tápali tak, ako ja. Nebuďte smutné, neexistuje hriech, ktorý by nám Boh nedokázal odpustiť. Modlite sa, aby vám to Boh odpustil. Modlite sa, aby Vám Boh poslal do cesty takého priateľa, ktorý si vás bude vážiť tak, ako si má muž vážiť ženu. Predložte Bohu prosby, svoje predstavy.

Odkaz pre chlapcov: Aj vy ľúbte svoje dievčatá a nezvádzajte ich na hriech. Dievčatá sú v tomto oveľa náchylnejšie. My sme tie, ktoré sú občas schopné urobiť čokoľvek, aby ste nás ľúbili. Skúste nás ľúbiť také, aké sme. Vážte si nás, skúste nás chápať. Verte mi, stonásobne sa vám to vráti. smiley

Andrea


Pozn. editora: Chceli by sme upozorniť na to, že uvedené svedectvo vychádza z osobnej skúsenosti autorky článku a reflektuje jej osobný názor na problematiku vzťahu kresťan - ateista. Tím bezhraničnej lásky zaujíma k danej vzťahovej otázke nezaujaté stanovisko, keďže si myslíme, že v určitých situáciách môže Boh povolať kresťana aj do vzťahu s neveriacim človekom. 

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!