Sexuálne zneužívanie detí - S. Karkošková, O. Chrvala, Katka | Bezhraničná Podcast #2

Sexuálne zneužívanie je citlivá a dôležitá téma, ktorá si vyžaduje náš záujem a pozornosť, preto sme si v tomto našom video-podcaste tentoraz pozvali do nášho štúdia odborníčku Slávku Karkoškovú, ktorá sa problematike sexuálneho zneužívania venuje viac ako 20 rokov, kňaza Ondreja Chrvalu, ktorý sa venoval dlhé roky pastorácii mládeže, a taktiež aj Katku s jej svedectvom. Katka bola v detstve dlhé roky zneužívaná katolíckym kňazom. Naším cieľom v tomto podcaste je priblížiť problematiku sexuálneho zneužívania, identifikovať jeho prejavy a ponúknuť cestu k prevencii a podpore obetí.

Sexuálne zneužívanie detí - S. Karkošková, O. Chrvala, Katka | Bezhraničná Podcast #2
Foto: © Súkromný archív hostí

Niet pochýb o tom, že ľudia - obete, ktoré prežili v mladosti alebo detstve ovplyvňuje vo vysokej miere aj formovanie budúcich partnerských vzťahov týchto mladých ľudí. Traumatické skúsenosti v mladosti môžu mať dlhodobý vplyv na schopnosť budovať zdravé vzťahy ako aj viesť intímny život partnerov v manželstve.

Často sa tieto zranenia prejavujú vo forme problémov s dôverou, nízkej sebahodnoty, pochybnosti vo vlastnej identite a ťažkostí s určovaním pevných hraníc, ktoré sú v akomkoľvek vzťahu veľmi dôležité.

Okrem toho sa dozviete:

  • Čo je to vlastne sexuálne zneužívanie?
     
  • Aké sú dosledky takéhoto zneužívania u detí?
     
  • Ako sa prejavuje takéto správanie a ako spoznať agresora?
     
  • Či existuje nádej a pomoc v tejto oblasti?
     
  • Ale aj to, ako sa zachovať v takejto situácii, ak som sám svedkom zneužívania v mojom okolí či priamo obeťou takéhoto správania sa.


Odpovedať na tieto otázky, a tiež Katkine svedecto si vypočujte v našom podcaste s výskumníčkou Slávkou Karkoškovou a katolíckym kňazom Ondrejom Chrvalom. Týmto podcastom nás sprevádza moderátorka Zuzka Petruľáková.

Taktiež dávame do pozornosti web z produkcie TV LUX: zneuzivanie.sk

Alebo, ak si len za audio, mrkni aj na (klik sem):

a ďalšie tvoje obľúbené streamovacie platformy.

Nezabudni nám tiež dať ODBER a zanechaj nám za sebou odkaz v podobe LIKE alebo KOMENTÁRA, veľmi nás to poteší a povzbudí v ďalšej tvorbe! Ďakujeme ti!

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!