Namiesto novomanželského tanca som sa rozhodol umyť svojej manželke nohy

V dnešnej dobe sa mladí snažia do svojej svadby zakomponovať rôzne jedinečnosti, a tak chcú, aby ich svadobný deň bol naozaj originálny a nezabudnuteľný. Naši priatelia, Lýdia a Lukáš sa v tom nechali inšpirovať samotným Ježišom! Aké krásne gesto, plné úcty, oddanosti, lásky a služby… Nemusí to tak však byť len v deň svadby. Svoje polovičky môžete takýmto spôsobom prekvapiť kedykoľvek budete cítiť, že potrebuje zažiť niečo výnimočné. A samozrejme nech to nie je z vašej strany len prázdne gesto :)

Namiesto novomanželského tanca som sa rozhodol umyť svojej manželke nohy
Foto: © Archív manželov

Na svadbe, som sa namiesto novomanželského tanca, rozhodol umyť svojej manželke nohy. Pýtate sa prečo? Pretože ju mám v hlbokej úcte a je pre mňa pokladom. Je najväčším darom.

Viete, v Biblii sa píše, že žena má byť podriadená mužovi a slúžiť mu. A väčšinou je toto jediná časť, ktorú si ľudia všimnú. Je tam, ale aj druhá časť, kde sa píše o tom, že muži majú milovať svoje ženy (celá časť na konci článku)... Ja som sa rozhodol aspoň týmto gestom ukázať na to, aký postoj budem mať voči svojej manželke...
Ak chcem, aby sa žena o mňa starala a bola mi ''poslušná'' som prvý, kto jej musí preukázať lásku, úctu a prijatie. Ako hlava rodiny musím byť ten, kto ju obklopí všetkým tým krásnym, čo žena potrebuje mať a počuť. Musí sa cítiť jedinečná a milovaná. Ona potom bude mať chuť ''starať sa o mňa'' z čistého srdca a túžby.
Ak manželke nedám úctu a lásku a nebude u mňa cítiť hodnotu, jej postoj srdca bude iba akási poslušnosť voči mužovi a Biblii, no bude tam chýbať chuť a vášeň byť mojou oddanou manželkou. Stala by sa tak iba ''slúžkou''. A to ja nechcem.
 

Ak chcem, aby sa žena o mňa starala a bola mi ''poslušná'' som prvý, kto jej musí preukázať lásku, úctu a prijatie.


Vedel by som o tom písať ďalej, ale toto by malo stačiť pre pochopenie. Muži, milujte svoje ženy oddane a na 100%, prejavte im úctu. Potom sa môžete tešiť na to, ako vám žena s láskou a iskrou v očiach napríklad navarí, vyperie... A ak chcete byť ešte EXTRA, môžete jej pri tom občas aj pomôcť, a to bude úplne, že TOP. smiley
 

// List Efezským 5, 22 - 29 (Roháček)

Ženy, podriaďujte sa vlastným mužom ako Pánovi;  lebo muž je hlavou ženy, jako aj Kristus je hlavou cirkvi, a on je Spasiteľom tela. Ale jako sa cirkev podriaďuje Kristovi, tak aj ženy vlastným mužom vo všetkom.  Vy, mužovia, milujte svoje ženy, jako aj Kristus miloval cirkev a vydal sám seba za ňu,  aby ju posvätil očistiac ju kúpeľom vody, slovom, aby si ju postavil pred seba slávnu, cirkev, nemajúcu škvrny alebo vrásky alebo niečoho takého, ale aby bola svätá a bezvadná. Tak sú povinní aj mužovia milovať svoje ženy jako svoje vlastné telá. Kto miluje svoju ženu, sám seba miluje. Lebo veď nebolo nikdy nikoho, kto by bol nenávidel svojho tela, ale ho každý chová a opatruje ako aj Pán cirkev.


Autor: Manželia Lýdia a Lukáš

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!