4 spôsoby ako vyzerať príťažlivo a nie zúfalo

Čo môže pomôcť slobodným ľuďom vyzerať schopne pre vzťah a zároveň nepôsobiť zúfalo?

4  spôsoby ako vyzerať príťažlivo a nie zúfalo

Si slobodná/ý. Smeruješ k tridsiatke, štyridsiatke, či dokonca päťdesiatke ako večne slobodný mladý dospelý. Chceš pôsobiť dosažiteľne pre možný vzťah, pretože to vyzerá tak, že všetci okolo teba sa zaoberajú láskou a manželstvom, len ty jediný premýšľaš či vôbec niekedy niekoho nájdeš. Si rozpolená/ý medzi dôverou Bohu, že ti tvoju lásku raz dá a medzi neustálym hľadaním a randením. 

Takže ako môže takýto mladý človek vyzerať pre okolie ako perspektívny pre vzťah a nepôsobiť pri tom zúfalo?

Jediný možný spôsob ako prestať pôsobiť zúfalo, je prestať veriť, že zúfalý si, pretože osoba vždy pôsobí navonok tak zúfalo, ako sa vo vnútri cíti. Čím viac si naviazaná/ý na hľadanie svojej lásky a posadnutá/ý túžbou po manželstve, tým väčšmi pôsobíš frustrovane, pretože tie veci, o ktorých najviac premýšľaš sa podvedome premietajú do každej časti tvojho života, ktorý pozoruje celý svet naokolo. 

Jediný možný spôsob ako prestať pôsobiť zúfalo, je prestať veriť, že zúfalý si, pretože osoba vždy pôsobí navonok tak zúfalo, ako sa vo vnútri cíti. 

Tu je predstavených zopár spôsobov ako sa prestať viazať na svoj strach a začať sa sústrediť na svoju budúcnosť:

1. Zameň svoj strach za vieru

Keď ťa umára strach, žiješ beznádejný život. V pokuse zachrániť svoju budúcnosť pred strachom z izolácie, si uvedomíš, že kontroluješ každého a všetko vo svojom živote. Strach ťa môže doviesť k rozličným pre teba škodlivým životným rozhodnutiam. Môže ťa dotlačiť k tomu, že svoje srdce daruješ príliš rýchlo. To spôsobí, že neskôr podstúpiš také riziko, ktoré si nemal/a nikdy v úmysle. Prvým krokom ako sa stať pre druhých príťažlivým je zameniť svoj strach za vieru v Boha – dôverovať, že On pozná tvoju cestu a že Jeho plán pre tvoj život je tým najlepším pre teba. Zameniac strach za vieru ťa nakoniec privedie k životu v hojnosti a nie v zúfalstve.

2. Zahĺb sa do vecí, ktoré miluješ

Najlepším spôsobom ako stretnúť potenciálnu polovičku je vyjsť von a začať robiť to, čo ťa baví. Nájdi si aktivity, ktoré s vášňou potešujú tvoje srdce, pretože práve pri nich môžeš nájsť ľudí, ktorí budú prepojení s tebou. Najlepšie vzťahy sú práve tie, ktoré tvorí dvojica s podobnými vášňami a zdieľanými záujmami. Investuj do hľadania takých miest, ktoré ťa dovedú k ľuďom tvojho druhu, zatiaľ čo tvoje srdce bude naplnené tým, čo rada/rád robíš.

3. Buď otvorený novým priateľstvám

Mladí dospelí kresťania môžu byť zhrození priateľstvom medzi mužom a ženou. Strach riskovať zlomené srdce alebo vyzerať pred okoloidúcimi nevhodne, je najlepším základom ako sa vyhnúť priateľstvám, ktoré môžu viesť k nájdeniu si budúceho partnera. Zbav sa vydajachtivého/ženbychtivého tlaku a staň sa otvoreným takýmto priateľstvám. Či tieto priateľstvá povedú k oltáru alebo nie, môžu ťa povzbudiť, obrúsiť hrany a rozšíriť tvoje obzory. 

4. Nehanbi sa za to, že si slobodná/ý

Je úplne v poriadku ak prehodíš slovko o tom, že si ešte slobodná/ý, v skutočnosti ti to odporúčam! Neskrývaj fakt, že nie si vo vzťahu, prijmi to. Ešte príde ten čas a priestor, kedy  odovzdáte životy jeden druhému, dovtedy sa sústreď na dávanie sa svetu navôkol. Sloboda je čas rastu, dozrievania a učenia sa o sebe – to všetko je ľahké stratiť, keď sa človek zameria na hľadanie toho správneho. Nestrať seba pri honbe za láskou, radšej využi čas, aby si našiel/našla samého/samú seba. 
Nakoniec, láska príde v pravý čas, pretože Božie hodinky sú presné. Boh totiž presne vie, kde si a je naladený na tvoje potreby. Nasledovaním Ho sa len bližšie dostaneš k tomu miestu. Dovtedy Mu ver, realizuj sa, vytváraj priateľstvá, prijímaj slobodu – a užívaj si túto jazdu.

A aby ste vedeli, láska na vás môže čakať rovno za rohom! 

Autor: Debra Fileta

Preklad: Lucia Daňová

Zdroj: http://truelovedates.com/4-ways-to-look-available-not-desperate/ 

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!