Tvoja hodnota sa neodvíja od toho, či máš alebo nemáš úspech u opačného pohlavia

Boh vložil do srdca ženy a muža túžbu jedného po druhom. Vidíme to už od prvých stránok Biblie. Samota nie je človeku prirodzená. Sme stvorení pre spoločenstvo. Mladý človek prirodzene túži po úspechu u opačného pohlavia. Je to úplne normálne. Čo ak to však nevychádza?

Tvoja hodnota sa neodvíja od toho, či máš alebo nemáš úspech u opačného pohlavia
Foto: © unsplash.com

Uvediem svoju osobnú skúsenosť. Dlho sa mi nedarilo nájsť si vzťah. Boli chvíle, keď to bolo pre mňa naozaj skľúčujúce. Hlavne v momentoch, keď som sa prechádzal po ulici a videl zaľúbené páriky ako sa držia za ruky. Pre nich romantika, ale pre mňa niečo celkom iné... smiley Navyše, keď prišiel nejaký neúspech u dievčat, automaticky mi naskakovali myšlienky: „Čo zlé som urobil? Som vari neschopný?!“ Takéto myšlienky sú ako otravné muchy, ktoré sa nedajú len tak ľahko odbiť. A toto je vynikajúca príležitosť pre Zlého, aby útočil a hrýzol na boľavom mieste. 

Ešte jednu poznámku si dovolím uviesť. Dnešná doba je v tomto smere krutá a aj cez média sa tlačí pomýlená mentalita, že keď nikoho nemáš, tak si (skoro) odpísaný. Niet divu, že si potom mladí hľadajú vzťahy len preto, aby niekoho mali a aby sa vyrovnali rovesníkom - veď keď oni majú, musím mať aj ja. Ale poznáme, ako také vzťahy často končia.

Lenže ty odpísaný rozhodne nie si ! Nedaj si natlačiť do hlavy hlúposti. Je tu Nádej. Skús sa na vec pozrieť aj z iného uhla pohľadu. Ja som zmenu pohľadu vyskúšal a neoľutoval som. 

Viem, že sa mi to bude písať ľahko, ale ... neber svoju nezadanosť ako prekliatie, ale ako požehnanie. Je to ideálna možnosť ako sa realizovať, naplniť svoj život koníčkami a službou pre druhých. Nepremárni túto jedinečnú príležitosť.

Neber svoju nezadanosť ako prekliatie, ale ako požehnanie. 

Je to banálna rada, ale stojí za to si ju opakovať: Nikdy sa netráp pre ľudí, ktorí za to nestoja. Nikdy sa netráp pre ľudí, ktorí ti nevenujú ani jednu myšlienku. Naozaj to nerob. Rozumiem, že každý človek túži po láske druhého človeka, ale riešiť samotu akýmkoľvek vzťahom nie je výhra. Je to naozaj veľmi nekvalitná náplasť. 

Presmeruj najprv svoju pozornosť na Toho, ktorý na Teba neustále myslí a ktorý za Teba zomrel a vstal z mŕtvych. On je Tvojim Pánom a Vykupiteľom, Tvoja skutočná a prvotná Láska. Tu je bezpečný prístav pre Tvoje neraz osamelé a zranené srdce. Jedine v Bohu môžeš nájsť svoju identinu. Tvoja hodnota sa neodvíja od toho, či máš alebo nemáš úspech u opačného pohlavia. Tvoja hodnota je ukrytá v Jeho srdci a nikto ju tam nemôže pošliapať. 

Uvedomiť si vyššie uvedené skutočnosti je častokrát proces. Neprichádza to okamžite. Ale už len nastúpiť na túto cestu bude pre Teba výhrou. Vedz, že Boh má pre Teba pripraveného človeka, ktorý Tebou nepohrdne, práve naopak. A objaví sa možno práve vtedy, keď to ani nebudeš čakať...  Boh má totiž rád prekvapenia.

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!