Boh je schopný napísať tvoj príbeh lásky

​Mám 28 rokov, najvyšší čas mať deti. Je chyba vo mne, že ešte s nikým nebudujem vzťah? Je so mnou niečo zlé? Nie som dosť pekná, dobrá, hodna? Som chybná?“. Ak prežívaš niečo podobné, nechaj ma zazdieľať ti pár mojich myšlienok a pocitov, ktoré ti v tomto období môžu pomocť.

Boh je schopný napísať tvoj príbeh lásky
Foto: © freepik.com

Som na prechádzke s Bohom. Moje srdce je dnes nepokojné. Moje myšlienky sú rozhádzané, nálada je pod psa. Jeden z tých dní, keď ti je ťažko. Rozhodla som sa prejsť s Bohom. Ísť za Ním a riešiť túto situáciu s Ním. Pýtaš sa: „Čo sa stalo?“ Odpoviem ti.

​Mám 28 rokov. Je to vek, v ktorom, keď povieš: „Nie, ešte s nikým nechodím“, tak sa na teba každý pozerá tým pohľadom: „Žena, mala by si si švihnúť. Biologické hodiny tikajú“. Prípadne pohľadom: „To si nikoho nevieš nájsť? Nahoď sa, choď si uloviť nejakého muža“. S týmito pohľadmi sa stretávam veľmi často. Presne tieto pohľady boli príčinou mojej zhoršenej nálady, nepokoja. Inokedy bývam v tejto oblasti veľmi pokojná. Dnes ma však tieto pohľady a reči nejako vykoľajili.

Išla som teda na stretnutie s Bohom. Ako miesto stretnutia si zvolím les neďaleko nášho domu. Aj napriek tomu, že je pod mrakom, je tam krásne. Boh kráča vedľa mňa. Hovorím Mu veci, ktoré ma trápia. Obavy a strach, ktorý mám: „Nestihnem si nikoho nájsť. Ostanem sama. Mám 28 rokov, najvyšší čas mať deti. Je chyba vo mne, že ešte s nikým nebudujem vzťah? Je so mnou niečo zlé? Nie som dosť pekná, dobrá, hodna? Som chybná?“ Celý mix viet sa mi premieta hlavou.
 

Uistila som sa v tom, že Boh pozná moje túžby, nie sú mu ukradnuté. On vidí, ako túžim byť hľadaná, poznaná.


Keď v tom zrazu Boh hovorí: „Ja som absolútne schopný napísať tvoj príbeh lásky“. Vtedy mi to došlo. Čo sa tu ja strachujem, zaoberám rečami ľudí. Boh má pravdu. Pochopila som, že ja mám nejaké predstavy o tom, ako by malo vyzerať moje stretnutie s budúcim manželom. Boh je ale schopný a napíše mi príbeh lásky šitý na mieru.

Bude ešte lepší, než ja snívam. Lepší, než si predstavujem. Uvedomila som si, aká vzácna som. Nie je so mnou nič zlé, nie je vo mne žiadna chyba. Uistila som sa v tom, že Boh pozná moje túžby, nie sú mu ukradnuté. On vidí, ako túžim byť hľadaná, poznaná. Vie o tom, že túžim po vzťahu. V tom momente odišli všetky moje strachy a obavy. Zostala som úplne pokojná. Uvedomila som si, že mám Boha. To je to najdôležitejšie. V tomto období budujem vzťah s Ním a verím, že keď príde ten čas, budem budovať vzťah s mužom, ktorého mi On vyberie.
 

Nenechaj sa rečami druhých ľudí vohnať do vzťahu s mužom len kvôli tomu, aby si už mohla povedať, že niekoho máš.


Preto ti, drahá žienka, chcem povedať: Nemáš sa čoho báť. Nenechaj sa rečami druhých ľudí vohnať do vzťahu s mužom len kvôli tomu, aby si už mohla povedať, že niekoho máš. Nenechaj si znepokojiť srdce rečami ľudí, ale hľadaj pravdu u Boha. Ten má pravdu, nie ľudia.

Neboj sa, to, že ešte s nikým nechodíš neznamená, že si škaredá alebo že by si mala nejakú chybu. Nie. Ty si krásna, múdra a veľmi vzácna. Boh to vidí a raz zariadi, aby to videl aj nejaký muž tu na zemi. Ak ti chýbajú objatia, dotyky, chvíle zdieľania, pozývam ťa do toho, aby si budovala vzťah s Bohom. On je absolútne schopný naplniť akúkoľvek tvoju potrebu. Aj potrebu lásky.
 

Nebuďme v postoji pasivity = nič nerobíme, len čakáme. Stretávajme sa s mužmi, buďme v ich prítomnosti.


Preto tebe, drahá žienka, a aj sebe odkazujem toto:

Po mojich viacerých skúsenostiach viem, že Boh nám nájde manžela. Nemusíme byť na love a sondovať vo svojom okolí. Nebuďme v postoji pasivity = nič nerobíme, len čakáme. Stretávajme sa s mužmi, buďme v ich prítomnosti.

Oslobodzujeme sa však od toho, aby sme nejakého muža naháňali do vzťahu. Buďme úplne pokojné. Vieme, aký je Boh dobrý. Už sme toľkokrát prežili, ako sa o nás stará. Viem, že sa o nás postará aj v tomto. Vyberie nám našich manželov. Obdarí ich odvahou, aby za nami prišli. Nemusíme byť v strese zo všetkých tých viet ľudí. Všetko má svoj čas a my si v pokoji počkáme na svoj čas. Čas, kedy tebe a mne Boh napíše náš príbeh lásky.

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!