Z poradne: Čo ak si s partnerom nebudeme v manželstve sexuálne vyhovovať?

O význame sexuálnej čistoty pred vstupom do manželstva nemá azda nikto z nás žiadne pochybnosti. Mnohokrát sa však naskytne obava, či je dobré takto "neskúsene" do manželského zväzku vstupovať. S podobným problémom sa nám ozvala aj naša čitateľka Rita.

Z poradne: Čo ak si s partnerom nebudeme v manželstve sexuálne vyhovovať?

Otázka:

Prajem krásny deň. Mám jednu nezodpovedanú otázku... V dnešnom svete plnom vzťahov, ktoré nie sú vždy čisté, sa mi naskytla otázka, či už zo strán priateľov alebo frajera. Sama verím, že čistota do manželstva je ten najkrajší dar, aký si novomanželia môžu darovať. No ak je správne, aby som bola čistá do manželstva, ako potom budem vedieť, či si budeme rozumieť aj po tej sexuálnej stránke, pokiaľ to spolu nevyskúšame. Či sa neobjaví problém v tomto ohľade... Budem rada, ak mi odpoviete na moju otázku.
(Rita)


Odpovedajú manželia Marco a Mia:

Najjednoduchšia kresťanská odpoveď je: Kde máte vieru? Keď svoju čistotu dávate Pánovi, modlíte sa za svojho partnera a žijete podľa jeho prikázaní, akoby sa Boh nepostaral o taký detail, ako je “klapanie v posteli”? Veď Boh je Stvoriteľ vesmíru. Vo Svätom písme sa píše: „Hľadajte teda najprv Božie kráľovstvo a jeho spravodlivosť a toto všetko dostanete navyše. Preto nebuďte ustarostení o zajtrajšok; zajtrajší deň sa postará sám o seba. Každý deň má dosť svojho trápenia.“ ‭(Mt‬ ‭6,33-34‬)‬‬. Preto ak veríme, že Boh stvoril manželskú intimitu ako prejav vzájomnej lásky a záleží mu na našom šťastí, takéto pochybnosti a strach by nemali mať miesto v našom živote.

Je to ako neveriť predajcovi Ferrari, že jeho autá sú naozaj nadupané a obávať sa, či vôbec naštartujú, keď do nich človek nasadne. Z praxe našej a iných párov: sex sa da prirovnať k štvorručke na klavíri: niekedy sa stane, že si dvaja tak sadnú, že na prvý pokus zahrajú nádhernú skladbu, niekedy je treba trochu trénovať. Ak sú však obaja hudobníci (v našom prípade rozumej ak sa obaja milujú skrze Ježiša Krista), neexistuje, že by sa nedokázali zladiť a vytvoriť spolu nádhernú symfóniu.


Potrebuješ aj ty poradiť vo vzťahu? Neboj sa a napíš nám svoju otázku cez tento formulár (klik sem) - tvoju otázku vieme zverejniť aj anonymne a zmeníme aj údaje, cez ktoré by ťa ktokoľvek mohol identifikovať ako to môžeš vidieť aj v tejto poradňovej otázke.

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!