Skôr ako pôjdeš na rande s mužom, začni randiť s Ježišom

Každá žena túži po láske, intimite. Vyviera to z našej prirodzenej ľudskej túžby milovať a byť milovaný. Túžime zažiť lásku, ktorá sa daruje. Možno už dlho túžiš naplniť túto potrebu lásky, no akosi sa Ti jej nedostáva. Možno čakáš na toho svojho povestného princa na bielom koni a máš dojem, že Tvoje predstavy sú veľmi vzdialené realite. Možno si zúfaš, trápiš sa, ľutuješ, že ostatní okolo Teba sú vo vzťahu a u Teba je to stále na tom istom bode. Jedno si však, prosím, uvedom – tak veľmi ako Ty prahneš po láske muža, tak (ba ešte nepredstaviteľne viac) prahne po Tvojej láske sám Ježiš.

Skôr ako pôjdeš na rande s mužom, začni randiť s Ježišom
Foto: © pexels.com

My to často nevidíme v tejto našej egoistickej zameranosti na uspokojenie vlastných potrieb, resp. si to neuvedomujeme. Stále Bohu predkladáme svoje žiadosti, ako keby sme Boha mali milovať len preto, že je „strojom“ na splnenie našich želaní. A čo Ježiš? Vari On našu lásku nepotrebuje? Nečaká na ňu? Priam po nej dychtí! No my, v zaslepenosti, bežíme od Neho preč a často blúdime po ceste, ktorá nás vedie do jamy levovej.

Rande s Ježišom

Možno Ti to pripadá vtipné, možno bláznivé. Je to však veľká Ježišova túžba, aby sme s Ním zdieľali svoj život a priblížili sa k Nemu. Ak čakáš na romantiku s Tvojím vysneným princom, ktorý neprichádza, zaži ju najskôr s Ježišom. A ako by to malo vyzerať?

Rande s mužom si väčšina žien predstavuje držiac sa ruka v ruke a kráčajúc naproti západu slnka pri lahodnom vánku vetra a užívaní si spoločného času. Netreba k tomu ani slová. Alebo ako večeru pri sviečkach a krásnej hudbe. Ide o vzájomnú blízkosť. Rovnakú blízkosť môžeš zažiť aj s Ježišom. Dovoľ Mu milovať Ťa. Dovoľ Mu rozpáliť Tvoje srdce. Dovoľ Mu konať v Tvojom živote. Pozvi Ježiša na takéto rande.

Môžeš to urobiť napríklad takto: Choď do svojej izby, zatvor dvere, zatiahni závesy, zapáľ sviečku, pusti príjemnú pokojnú hudbu a adoruj Ježiša. V tejto modernej dobe má už skoro každý internet. Nájdeš tam veľa adorácii online a rovno aj s hudbou. Zavri oči, ľahni si pred Ježiša v tvare kríža a nechaj sa Ním milovať. Nechaj sa unášať Jeho láskou. Dovoľ Mu prehovoriť Ti do duše.

Stíš svoje srdce plné hluku sveta a vojdi do tej najväčšej romantiky s Kristom.

Samozrejme, niet nad prijatie Ježiša vo sv. prijímaní, ale prostredníctvom adorácie Ho môžeme prijať duchovne do svojho srdca. Ver, že keď budeš často vstupovať do tejto intimity, už sa nebudeš toľko zaoberať sebou a márniť čas sebaľútosťou a neustálym hľadaním životného partnera. Už nebudeš mať hlavu v smútku nad úbohosťou Tvojho života. Začneš sa na tieto všetky veci pozerať inými očami – očami Boha.

Zo svojej vlastnej skúsenosti môžem potvrdiť, že tak, ako iné ženy, i ja som mala túžbu po vzťahu s mužom. Dokonca sme sa s kamarátkou modlili Pompejskú novénu, každá za budúceho manžela pre tú druhú.  No tým, že Bohu opakujem, aby zmenil moje srdce na také, aby sa dokázalo podriadiť Božej vôli, a tiež týmto rande s Ježišom spojeného s oddanosťou Panne Márii, Boh naozaj mení moje srdce. Z túžby po mužovi vzišla vo mne ešte väčšia túžba po Ježišovi. Samozrejme, každý sme iný, pre každého má Boh pripravené niečo iné. Avšak keď začneš vstupovať do romantiky s Ním, On sám Ti pošle do cesty toho, kto bude Jeho odrazom.

To isté platí aj pre mužov

Milý čitateľ mužského pohlavia, chýba Ti žena? Začni kontemplovať Máriinu krásu, jej vznešenosť, čistotu, lásku, všetky jej nežné črty a materinské srdce. Keď sa zahľadíš na Máriu, začneš túžiť po žene odzrkadľujúcej jej vlastnosti a charakter. Ona sama Ti takú ženu privedie do cesty. Len dôveruj a zveruj jej všetko s čím sa trápiš a bojuješ. Ona z Teba spraví skutočného rytiera, ktorý bude vyzbrojený nie svalmi a pozemskými zbraňami, ale ktorý bude disponovať Božou výzbrojou, odzbrojujúcou aj ten najväčší diabolský útok.

Samozrejme, nezaobíde sa to bez kvalitnej prípravy v podobe častej sv. omše, prijímania Ježišovho tela, pravidelnej sv. spovede, adorácie, pôstu, modlitby, predovšetkým však sv. ruženca, čítania a rozjímania nad Božím slovom a v neposlednom rade konania dobrých skutkov, t. j. prejavovaním milosrdenstva ľuďom vôkol nás. Oddaj sa preto Najsvätejšiemu Srdcu Ježišovmu a Nepoškvrnenému Srdcu Panny Márie, ktoré Ťa vyformujú na toho/tú, ktorým/ou sa v Božích očiach máš stať.


Autorka: Lenka Žáčiková

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!