Prečo sa ženám páčia "zlí chlapci"?

Predpokladám, že všetci to poznáte – vo vašom okolí je dievča, ktoré je dobré, správne, veriace, slušné a má všetky dobré vlastnosti, ktoré si len vieme predstaviť. Avšak má jedinú chybičku – vždy ju z akéhosi záhadného dôvodu priťahujú len zlí chlapci. Mnohí muži si potom však myslia, že na to, aby priťahovali ženy musia byť “zlí”. 

Prečo sa ženám páčia "zlí chlapci"?
Foto: © freepik.com

Tento fenomén nie je nič nové a povedal by som, že je medzi nami už nejaký ten čas. Pozrime sa na to, prečo je tomu tak. Po mnohých rozhovoroch so ženami a dievčatami som usúdil, že nie je to ani tak samotné “zlo”, čo tieto ženy priťahuje, ale dobré vlastnosti, ktoré dotyční majú. Tieto vlastnosti sú však často prehnané či extrémne. Čo tým myslím?

Ženám sa na hulvátoch a buranoch nepáči to, že sú hulváti a burani, ale to, že dokážu povedať čo si myslia, sú často odvážni, aj keď úplne prehnane. Často takýto muži dokážu veľmi jasne povedať nie, aj keď nie tým správnym spôsobom. Sú často dominantní, vedia presne, čo chcú a sú veľmi rozhodní. Ale často to nevedia úplne správne ovládať. Ženy v nich vidia čosi mužské. Majú v sebe istý “oheň”. Tento oheň je vo svojej podstate dobrý, ale treba mu správne vládnuť.
 

Ženám sa na hulvátoch a buranoch nepáči to, že sú hulváti a burani, ale to, že dokážu povedať čo si myslia, sú často odvážni, aj keď úplne prehnane.


Muži zo sveta (neveriaci) často majú v sebe tento oheň, ktorý je pre ženy tak veľmi príťažlivý, ale problémom je, že oni nie sú tí, ktorí tomuto ohňu vládnu. Ten oheň vládne im. Oheň musí mať isté hranice, inak sa z neho jednoducho a rýchlo stane nekontrolovateľný požiar. Tieto vlastnosti títo muži jednoducho prezentujú a žijú svojim nekontrolovaným spôsobom, ktorý je často zlý, zvrátený či prehnaný. Odvaha, asertivita či výrečnosť – všetky sa dajú riadne prehnať. Myslíme si, že ženy majú záujem len o zlých chlapov, ale pri tom väčšinou majú záujem o dobrých, ktorí by mali tento oheň pod kontrolou.

Sám si pamätám viacero rozhovorov s chalanmi v mojom veku, ktorí boli slušní, dobrí, veriaci a boli dlhodobo sami. V pamäti mi zostal jeden konkrétny prípad, keď mi jeden známy, ktorého by ste zrejme všetci charakterizovali ako dobrého chalana, povedal, že sa mu páči jedno dievča. Boli sme vtedy na jednej akcii, kde bolo skutočne jednoduché za ňou ísť a normálne sa s ňou porozprávať. Navrhol som mu teda, aby za ňou šiel a on mi na to povedal: “Ja sa bojím, že sa jej nebudem páčiť a že ma odmietne.”
 

Je mi jedno, ako veľmi si myslíš, že si dobrý, ak nedokážeš prekonať isté veci, si slaboch. Ženy nechcú “dobrých” slabochov.


Je mi jedno, ako veľmi si myslíš, že si dobrý, ak nedokážeš prekonať isté veci, si slaboch. A to je myslím dnes ten veľký problém. Mnoho mužov je síce na pohľad dobrých, ale vnútri sú veľmi slabí. A ženy nechcú “dobrých” slabochov. Často dievčatám na chlapoch chýba, ich schopnosť a ochota sa prekonať, ísť aj cez strach či neistotu. Dobrá žena pri sebe nechce slabocha, ale silného a správneho muža, ktorý sa vie prekonať, a ktorý vie, čo chce a nebojí sa ísť za tým správnym spôsobom.

Toto je dnes problém mnohých veriacich mužov. Sú to práve tie “mužšké” vlastnosti, ktoré im tak často chýbajú. Potom sú to často práve títo muži, ktorí píšu či hovoria o tom, ako ich ženy nechcú, lebo sú “až príliš dobrí”. Už som o tom písal v inom článku, ale spomeniem to znova – nemôžeš byť príliš dobrý, to sa jednoducho nedá. "Príliš" značí akési prehnanie. "Príliš" znamená, že niečoho je viac, ako je dobré či správne. Dobro sa nedá prehnať. Dobro sa nachádza v strede medzi dvoma extrémami. Byť dobrý vlastne znamená nájsť ten správny stred vo svojich vlastnostiach a v ich prezentovaní navonok. Tvrdenie “ja som príliš dobrý, a preto som sám” vlastne o tebe hovorí, že ti chýba niečo, čo by ťa dobrým robilo. Často veriacim chalanom chýba ten “oheň”, čo majú chlapi zo sveta a je to škoda. Chýba im rozhodnosť, vytrvalosť, ochota robiť ťažké a nepríjemné veci, schopnosť sa prekonať či nezľaknúť sa možného nebezpečenstva. 

Dobro priťahuje dobro. To je známa pravda. Preto by som odporúčal všetkým chalanom a mužom – snažte sa byť dobrí nie len vo veciach ako je milosrdenstvo, láska, viera (aj keď tie sú dôležité a treba ich mať), ale buďte aj odvážni, asertívni, rozhodní či výreční, ak bude treba. Buďte drsňáci v tom najlepšom zmysle. Nebojte sa ju zavolať von či povedať jej, že sa vám páči. Buďte priami, ale slušní. Chce to tréning, modlitbu, veľa sebazapierania a pomoc od Boha. Ale vieme, že Boh z nás nechce slabochov, ale správnych a dobrých mužov. Celý tento proces z "príliš dobrého chlapca" na "správneho muža" bude niečo trvať a bude ťa aj čosi stáť, ale neboj sa, zvládeš to. Veď si chlap.

Podobné články

Chcel by si aj ty prispieť svojím svedectvom, článkom... alebo chceš pomôcť iným spôsobom k rastu tohto webu?

Ozvi sa nám!